Crearea de frumusețe este Artă! Frumusețea trezește sufletul la viată!
Centrul medical Lacteia este acel loc unde te duci pentru a te reconecta la femeia din tine. Este o clinică unde profesioniștii de top evaluaează și aplică tratamentul corespunzator fiecarui tip de ten.
Medicii esteticieni: Cristina și Victoria Botnari, Elena Scripnic și Natalia Cojocaru vă oferă calitate, profesionalism și familiaritate.
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă poți obține mari reduceri la procedurile de ,,Dermabraziune”, a 5ea procedură va fi gratis!!!
Dermabraziunea
Dermabraziunea reprezintă o tehnică de tratament dermato-cosmetică, al carei scop este refinisarea pielii prin inlaturarea straturilor superficiale ale epidermei. Tehnica folosește o perie electrică sau un sistem cu microcristale cu margini neșlefuite pentru indepartarea celulelor moarte. Procesul este unul destul de agresiv pentru tegumente, rezultatul imediat fiind o leziune sangerandă. Insă, pe masura ce rana se vindecă, pielea se regenerează și straturile nou formate le vor inlocui pe cele indepartate prin dermabraziune, conferind tenului un aspect mult mai tînăr și imbunatațindu-i în același timp elasticitatea și tonusul.
Dermabraziunea este o tehnică utilă în tratarea și îmbunătățirea aspectului pielii deteriorate prin acnee sau prin procesele degenerative din cadrul imbătrînirii, care la nivel tegumentar se traduce prin apariția de linii fine la suprafață precum și de pete hiperpigmentate.
De asemenea, vindecarea rapidă cu obținerea rezultatelor așteptate depinde și de modul în care este ingrijită pielea după dermabraziune.
O ingrijire corespunzătoare presupune:
– curațarea tenului de cateva ori pe zi în scopul de a preveni infectarea zonei și pentru a indepărta eventualele cruste ce se pot forma la suprafață;
– hidratarea corespunzătoare cu unguente și creme recomandate special de medic;
– evitarea expunerii îndelungate și în mod repetat la soare, iar după ce intregul proces de exfoliere s-a incheiat se recomandă folosirea zilnică, indiferent de anotimp, a unei creme cu factor de protecție solară 40;
– în cazul pacienților infectați cu virusul herpes simplex, medicul poate considera utilă administrarea preventivă de acyclovir.
Evoluția procesului de vindecare trebuie monitorizată atent prin prezentarea pacientului in mod periodic la medic. Astfel se poate face toaleta corectă și în condiții sterile a zonei tratate, prevenind și descoperind precoce eventualele infecții locale ce pot duce la apariția unor complicații trenante ce interferă în procesul de vindecare naturală
Tehnica
În cadrul tehnicilor obișnuite se tratează fiecare zonaă marcată în parte, pe rînd. Se aplică pentru cîteva secunde spray-ul criogenic iar apoi se trece cu peria rotativă peste zona respectivă, aceasta curătînd straturile superficiale ale epidermei. Eventualele hemoragii se opresc mecanic prin tamponare atentă cu tifon steril, iar după ce intervenția s-a incheiat, zona este unsă cu o cremă specială și bandajată steril. Întregul procedeu durează maxim 60 de minute, însă pentru a obține rezultate maxime sunt recomandate 4-6 sesiuni. Durata unei sesiuni diferă foarte mult, putînd varia intre cîteva minute pană la cîteva ore, in funcție de aria ce trebuie tratată.
Postdermabraziune
De obicei, pielea necesită un timp de 5-7 zile pentru a se regenera, în acest interval putînd avea o culoare mai rozalie ce va disparea însă în 6-12 săptămîni, aceasta nefiind un motiv de alarmare a pacientului. În perioada aceasta pacientul poate să foloseasca produse de machiaj pentru a estompa diferențele de nuantă.
Indicații
Dermabraziunea este un tratament dermato-cosmetic foarte eficient în curățarea și refacerea structurii pielii. Rezultatele sale sunt maxime în ceea ce privește corectarea defectelor apărute în straturile superficiale ale pielii, cum ar fi :
– cicatrici adînci post acnee;
– cicatrici post-chirurgicale sau traumatice (se practică la 8-12 săptămîni post-intervenie chirurgicală) ;
– modificarea de grosime a pielii, apariția unor excrescente, nevi pigmentari;
– îndepărtarea tatuajelor;
– riduri fine, de expresie, în jurul gurii;
– pori diatați
– modificări de pigmentare, cu rezultate excelente mai ales cînd dermabraziunea este folosită în combinație cu un agent depigmentant și cu tretinoina sau vitamina A;
-pete cauzate de arsuri solare.
Contraindicații
– utilizarea recentă (în ultimele 6-12 luni) de izotretinoină (o substanță cu rol în tratamentul acneei vulgare);
– lifting facial efectuat recent ;
– istoric de cicatrizare anormală, cu dezvoltare excesivă de cheloid sau de cicatrici hipertrofice inestetice;
– infecție herpetică activă sau altă infecție tegumentară prezentă în momentul efectuării dermabraziunii;
– existența hipersensibilității la frig (reprezintă o contraindicație doar dacă se intenționează să se aplice sprayul criogenic ca anestezic local);
– status imun deprimat sau existența unei patologii particulare ce poate afecta procesul de vindecare.
Riscuri
Este recomandat ca în perioada de după dermabraziune pacientul să evite pe cît posibil contactul direct cu soarele și să folosească permanent o cremă cu factor de protecție solară 40, deoarece noua piele va fi mult mai sensibilă la radiațiile solare, iar procesul de melanogeneză poate fi sever perturbat, ducînd la apariția unor pete ce nu vor mai disparea.