Ozonoterapia este o șansă în plus !
Ozonoterapia este o metodă novatoare de tratament nemedicamentos, care foloseşte un amestec de oxigen-ozon.
Ozonoterapia de sistem poate fi potențial folositoare pentru infecții cu Covid-19.
Terapia se bazează pe principalele proprietăţi ale ozonului:
– antibacteriană, antifungică, antivirala;
– antiinflamatorie şi imunomodulatorie;
– de reglare sistemica a homeostaziei în organism;
– optimizarea funcţiiilor organelor şi sistemelor de organe;
Cum acţionează ozonul în organism:
Ozonul are proprietăţi oxidative majore datorită instabilităţii sale care duce la formarea oxigenului atomic şi radicali liberi ai oxigenului şi care acţionează negativ asupra celulelor vii. Concentraţiile mari de ozon produc iritarea cailor respiratorii. Numai concentraţiile foarte mici de ozon în oxigen medicinal care sunt de 50 de ori mai mici decât doza toxica minimă (max 80 μg/ml) au un efect terapeutic asupra organismului. Studiile de laborator au demonstrat că ozonul nu produce efecte mutagene şi cancerigene.
1. Efectul antimicrobian, antifungic şi antiviral se datoreză atât acţiunii directe a ozonului cât şi capacităţii sale de a forma cu acizii graşi nesaturaţi compuşi foarte activi peroxizi, care acţionează distructiv asupra microorganismelor.
Efectul bactericid al ozonului este de doua ori mai mare decat cel al clorului, este la fel de eficient şi în cazurile rezistente la antibioticoterapie, nu induce rezistenţă şi cel mai important lucru: nu acţionează asupra florei saprofite (benefice organismului).
- Refacerea funcţiei de transport de oxigen a sângelui. Administrarea amestecului de oxigen şi ozon duce la creşterea cantităţii de oxigen în sânge, astfel sunt activate procesele metabolice în eritrocite.
- Ameliorarea calităţilor reologice ale sângelui care la rândul său duce la diminuarea hipoxiei ţesuturilor.
- Acţiune metabolică: chiar şi în cazul administrării unor doze foarte mici de oxigen şi ozon sunt activate o serie întreagă de mecanisme enzimatice, metabolismul lipidelor, proteinelor şi glucidelor.
- Acţiune imunomodulatorie. Activitatea imunitară este condiţionată de gradul de oxigenare a organismului, de aceea amestecul de ozon- oxigen poate avea un rol important pentru funcţia unitară.
- Acţiune antiinflamatorie: ozonul duce la oxidarea prostaglandinelor-mediatorii proceselor metabolice-fapt care duce la ameliorarea proceselor metabolice şi diminuare inflamaţiei.
- Acţiune antioxidantă şi detoxifiantă a ozonului se manifestă prin capacitatea lui modifică reacţia acido-bazică catre una mai alcalină, se elimină acidul lactic.
Cum este administrată ozonoterapia?
Toate metodele de tratament cu ozon sunt efectuate conform unor protocoale de lucru stabilite de Societăţile de ozonoterapie si sunt incluse în soft-ul de lucru al Generatorului de ozon, fapt care exclude posibilitate unor erori de dozare a ozonului.
Există două tipuri de metode de administrare a amestecului de oxigen-ozon.
Primul tip include metodele cu acţiune generală și locală.
În centrul medical Lacteia cu țel profilactic se practică metoda perfuzării sol. NaCl de 0,9% cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie și metodele locale de ingectare a ozonului.
Contraindicaţiile ozonoterapiei:
– Hipertiroidismul;
– Deficitul de G-6-PD
– Hipertensiune arterială 160 mm Hg.
– Accidentul vascular hemoragic
– Stări posthemoragice
– Trombocitopenii
Pentru informații suplimentare nu ezitați să contactați Centrul Medical LACTEIA. Vă puteți programa chiar astăzi, apelând numerele de telefon
022 784 784 şi 060206650 sau info@lacteia.md