O nouă promoție pentru luna martie, ozonoterapia intravenoasă la doar 100lei!

Publicat de Centrul Medical "Lacteia" pe

Ozonoterapia este o șansă în plus!

Ozonul este gazul care intreține viața pe pămînt, stratul de ozon constituind un filtru natural care absoarbe cea mai mare parte a radiațiilor ultraviolete, periculoase pentru organismele vii. Folosit in anumite concentrații, ozonul protejează de acțiunea unor factori nocivi care duc la imbătrînire și apariția unor boli. În combinație cu oxigenul, acest gaz vital constituie baza unei terapii nemedicamentoase revoluționare, cu efecte dovedite în tratarea multor boli, dar și în cosmetică, în tratamentele „anti-ăge”.Acest tip de terapie duce la eliminarea toxinelor, ușurînd munca sistemului imunitar, omoară virusurile, bacteriile, mucegaiurile, fungii, deoarece aceste organisme trăiesc în medii cu oxigen puțin.

Terapia oxigen-ozon constituie o metodă naturală de vindecare ce exploatează proprietățile celor două gaze. Amestecul poate fi administrat atît local, cît și sistemic, în întreg organismul. Efectele sunt remarcabile:

  • Antibacteriană, antifungică, antivirală;
  • Antiinflamatorie și imunomodulatorie;
  • De reglare sistemică a homeostaziei în organism;
  • Optimizarea funcției organelor și sistemelor;
  • Revigorarea și prevenirea îmbătrînirii precoce a organismului;

Fiind o metodă sigură, ozonoterapia este folosită în practica multor ramuri medicale:

  1. Dermatologie și madicină estetică: piodermie, furunculoză, infecţii fungice, psoriaz, neurodermite, dermatite atopice, micoze, alopeții, infecții herpetice, eczeme ş.a
  2. Medicina internă: ateroscleroză, hipertensiune arterială, astm bronşic, bronşite cronice, ulcer, gastrită cronică, colită, hepatită, ciroză, diabet zahărat)
  3. Neurologie: consecinţele leziunilor craniocerebrale, encefalopatie discirculatorie, polineuropatie periferică, migrenă, sindrom de oboseala cronica, nevrite, pareze, recuperare post AVC, recuperarea dupa orice trumatism al SNC, boli neurodegenerative, B. Alzheimer, B. Parkinson, scleroza multipla, etc)
  4. Chirurgie: abces şi alte procese septice, ulceraţii trofice, osteomielită cronică, tromboflebită, ateroscleroză vasculară a membrelor inferioare, angiopatia diabetcă a membrelor inferioare,
  5. Nefrologie și dializă, urologie-prostatite, pielonefrită, cistită, uretrite.
  6. Stomatologie,
  7. Oncologie,
  8. Reumatologie și ortopedie: reumatism, artrite și artroze.
  9. Ginecologie: procese inflamatorii acute și cronice a organelor genitale, toxicoză în timpul sarcinii, anemie, insuficienţă fetoplacentară, infecţie intrauterină a fătului.

Metodele ozonoterapiei:

Autohemoterapia majoră și minoră. Autohemoterapia majoră constă în prelevarea în pungi speciale a unei cantități de sînge și amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentrație, după care este reperfuzată pacientului.Autohemoterapia minora consta in prelevarea a 10-15 ml de sange venos care este amestecat cu o cantitae egala de ozon si este injectata imediat intramuscular.Ozonoterapia locala poate fi realizata prin mai multe proceduri. Infiltratiile subcutanate se fac in afectiuni dermatologice, reumatologie, probleme de circulatie periferica, medicina estetica (celulita). Infiltratiile intramusculare si intraarticulare se aplica in tratamentul unor afectiuni reumatismale. Mai exista si metoda ozonopuncturii care consta in infiltratii cu ozon in punctele de acupunctura. Amestecul de ozon si oxigen are capacitatea de a ameliora circulatia periferica capilara, are efect vasodilatator, restabileste functia de transport a oxigenului care ii revine sangelui, scade colesterolul si glicemia, reduce valorile presiunii arteriale.

Metoda pur rusească a ozonizaţiei de 0,9  la suta a soluţiei fiziologice şi foarte aproape de compoziţia sângelui. Soluţia ozonată este mult mai eficace. Introdusă prin perfuzie într-o venă, ea imediat îmbogăţeşte sângele cu oxigen. Compresele de apă ozonizată reduc mâncărimea, iritaţia, durerea. Gastroenterologii recomandă apă potabilă îmbogăţită cu ozon la ulcer gastroduodenal, gastrită, colită.

Acum toată lumea vorbeşte despre sindromul de oboseală cronică. Acesta, de asemenea, ar putea fi vindecat cu ajutorul ozonoterapiei.

Atunci când se tratează astfel de boli răspândite ca hepatita virală B, herpesul, hlamidioza şi multe altele, ozonoterapia este o alternativă a antibioticelor. Acum toţi înţeleg că pentru a învinge o boală periculoasă şi gravă, nu este neapărat nevoie de a traumatiza organismul, suferind de disbacterioză. În schimb, ozonoterapia creşte rezistenţa generală a organismului, îmbunătăţeşte structura şi circulaţia sangvină, elimină foamea de oxygen, care activează toate organele şi sistemele vitale. La fel, ozonul are un efect analgezic, restabileşte somnul, înlătură stresul, stabilizează procesele excitaţiei şi inhibiţiei.

Contraindicaţii pentru ozonoterapie: infarctul miocardic acut, hemoragii, hipertiroidism, antecedente de convulsii, scăderea coagulării sângelui, pancreatită acută, ictus cerebral, psihoză alcoolică acută, intoleranţa individuală la ozon.

Categorii: Noutăți