Tratamentul prin Acupunctură în cazul simptomelor de Covid-19

Instrucțiunea privind aplicarea metodelor medicinei alternative (acupunctura) la pacienții care au suportat  infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID-19).

             Beneficiile acupuncturii

 • eficacitate terapeutică înaltă în corecția direglărilor funcționale ale organismului;
 • sporirea rezistenței la acțiunea factorilor patogeni, eliminarea dereglărilor neurovegetative, psihice, somatoviscerale și a sindromului algic;
 • în asociere cu farmacopreparatele acupunctura amplifică eficiența tratamentului și diminuează efectele adverse;
 • succesiunea tratamentului (în funcție de rezultatele tratamentului anterior, actual sau ulterior);
 • Acupunctura este un tratament fără efecte adverse.

      Programele de tratament cu acupunctură:

 1. Program antiinflamator
 2. Program imunomodulator.
 3. Program vegetativ-visceral.
 4. Program psihosomatic.

      Acupunctura și medicația pe bază de plante sunt eficiente pentru tratamentul COVID-19. Acest fapt este certificat de Comisia de sănătate din Beijing, care a monitorizat tratamentele administrate pacienților cu Covid-19, iar celor care au beneficiat și de tratament specific au avut o rată efectivă totală de vindecare de 92%.

        Protocolul de tratament prin acupunctură pentru COVID-19 se împarte în trei etape: prevenire, tratament și recuperare.

 • Pentru stadiul de prevenție, acupunctura este administrată pentru a tonifia funcțiile pulmonare și ale splinei cu scopul de combatere a agenților patogeni externi.
 • În stadiul de tratament, acupunctura este aplicată pentru a întrerupe progresul bolii și pentru a ridica starea de spirit scăzută.
 • În stadiul de recuperare, acupunctura este aplicată pentru a elimina agenții patogeni din organism și pentru a recupera funcțiile pulmonare și ale splinei.

 Acupunctele pot fi stimulate cu acupunctură, moxibustie sau masaj. Dacă se utilizează acupunctura, acele trebuie manipulate pe o perioadă de 20-30 de minute de retenție a acului. Dacă se aplică moxibustie, moxa trebuie să încălzească punctele timp de 10-15 minute. Tratamentul se administrează o dată pe zi,  timp de minim 7 zile.

Pentru programare la medicul acupuncturist apelați la tel. 022784784;  060206650, sau  info@lacteia.md