Ultrasonografie (USG)

Ultrasonografia sau ecografia – este o metodă de investigare neinvazivă a organizmului uman, care utilizează undele ultrasonore. Fiind una din metodele cu un stagiu de implimentare de peste 50 de ani, astăzi ea menţine în continuare o poziţie sigură ca o metodă accesibilă, informativă, inofensivă şi relativ simplă. Din cauza lipsei razelor Roengen, investigaţia poate fi efectuată de mai multe ori. Datorită implementărilor contemporane în tehnologiile ecografice, ultrasonografia şi-a lărgit spectrul posibilităţilor de diagnostic,deseori fiind o metodă care rezolvă desinestatator sarcinele clinice şi este inclusă în diagnosticul complex a diferitelor maladii.

Unitatea de diagnosticare ultrasonografică (USG) a centrului medical consultativ LACTEIA este dotată cu dispozitivul SonoAce X8, produs de compania Samsung Medison.

Caracteristici ale scanerului SonoAce-X8 sunt aproape nelimitate.Domenii de aplicare al SonoAce X8 – obstetrica și ginecologie, examinarea organelor abdominale, examinarea mamologica, urologie, cardiologie, examinarea organelor superficiale, vaselor, mușchilor, scheletului osos, precum şi pediatrie, neonatologie, examinarea structurilor transcraniane, examinarea intraoperatorie, examinarea cu utilizarea agenţilor de contrast. SonoAce X8 – posedă de cea mai mare rezoluţie diagnostică, noua tehnologie de formare a imaginii tridimensionale, tehnologia stres-ecou și multislicing. Tehnologia 3D permite obținerea imaginei tridemnsionale şi inscrierea acestei pe CD / DVD sau flash card.

Caracteristici de bază SonoAce X8

  1. Scaner uSG staționar
  2. Monitor TFT – 17 „(40,8 cm)
  3. Cardiodispozitiv,
  4. ECG-modul.
Moduri de scanare:

– B, 2B, M, B + M, 4B;
– CFM –  cartografiere colorată Doppler;
– PD – Power Doppler (inclusiv 3D) regim direcționat de scanare;
– PW – regim puls-Doppler;
– HPRF – regim Doppler cu impulsuri de înaltă frecvenţă;
– CW – regim Doppler cu unde continuu.

Partuclarități de scanare:

– Armonie tisulară (registrarea eco-structurii II , inclusiv cu ajutorul tehnologiei inversive);
– M-modul color;
– Doppler pentru țesuturi -evaluarea a contractilitatii miocardului;
– regim M-anatomic;
– analiza automatizată a curbelor Doppler;
– adâncimea de patrundere în țesuturi este de până la 30 de centimetri;
– steering – abilitatea de a schimba unghiul în regim Doppler CFM şi PD;
– regim duplex şi triplex.
– conectarea simultană a până la 4 emitatori (3 + 1 CW creion).

  • Sistemul FreeHand 3D – reconstrucţie tridimensionala a structurilor tisulare.
  • Sistemul Stat 3D – activitatea tridimensională a emitatorilor într-un mod static în scara gri cu reconstrucția structurii vaselor mari în regim Power Doppler.
  • Sistemul Live 3D™ – o ecografie tridimensională în timp real (4D cu ultrasunete).
  • Viteza de scanare  – până la 56 de volume pe secundă.
  • Sistemul SonoView ™ – un sistem de stocare a datelor cu vizualizarea statica şi dinamica (baza de date imagine). Este posibil de a efectua copierea pe CD / DVD, flash.
  • Sistem DICOM (optional) – posibilitatea de integrare in retea PACS.
 Tehnologii şi software
  • FSI ™ (Imagine Full Spectrum) – o tehnologie care reduce dramatic numarul de artefacte şi generează o imagine cu un contrast excelent şi dens.
  • See-Thru ™ – o tehnologie care îmbunătăţește vizualizarea vaselor din zona patologica (de exemplu tumori).
  • MagiCut ™ – inlaturarea din regiunea de vizualizare a părţi nedorite ale imaginii pe parcursul regiunii de scanare tridimensională.
  • Dual Mode live (display dinamic duplex) – afişarea simultană a două imagini pe un monitor în modurile B, B şi de culoare, în timp real.
  • Operare rapidă – aplicație care permite vizualizarea, compararea şi analiza imaginilor in 4 regimuri de scanare pe un ecran.
  • Quick Scan ™ – Fast Track – setarea parametrilor optimi şi filtre cu un singur click.
  • Sistemul 3D ™ XI:

– Multi-Slice View (multislicing) – posibilitatea de a vizualiza simultan pe un ecran a mai multor secţiuni, obţinute prin scanarea tridimensională (tehnologie CT, RMN).

– Oblique – posibilitatea de a obţine diferite imagini tridimensionale a unui organ examinat.

– VCT – computer tomografia cu ultrasunete, inclusiv optimizarea imaginii cu filtre 3D.