Urologie – Andrologie

Publicat de Centrul Medical "Lacteia" pe

În cadrul unei mari campanii internaționale de luptă împotriva cancerului de prostată, medicul renumit din R.Moldova, va da consultații la Centrul Medical ,,LACTEIA” – clinica medicală privată din Chișinău. Este vorba despre – Conferențiarul universitar la catedra urologie și nefrologie chirurgicală, USMF ”Nicolae Testemițanu”, medic urolog Dr. Guțu Constantin, doctor în științe medicale, Membru al Asociatiei Medicilor urologi și andrologi din R.Moldova.
Urologia este specialitatea care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului renourinar masculin și femenin (rinichi, uretere, vezica urinară, uretră) și pe sistemul reproductiv masculin.
Abordarea medicală a unor afecțiuni urologice (ca de exemplu, infecții urinare) este combinată cu corecția a anomaliilor congenitale sau a unor cancere în sfera genito-urinară. Investigarea incontinenței urinare, disfuncțiilor sexuale, infertilității masculine, urologia pediatrică sunt apanajul specialistului urolog.

Urologia este strans legată de alte domenii medicale : andrologie, nefrologie, ginecologie și oncologie.

Andrologia este ramura medicală care studiază fiziologia și fiziopatologia organelor sexuale masculine. Este un domeniu complex care integrează elementele anatomice, biologice și psihice responsabile de buna funcționare a aparatului genital masculin. Hipogonadismul masculin, disfuncția erectilă și ejacularea precoce, precum și problemele infertilității masculine, sunt numai cateva exemple dintre problemele sexuale masculine care pot beneficia din plin de evaluare, tratament și consiliere andrologică, dar și multidisciplinară, în cadrul Centrului nostru.

Pe plan mondial, cancerul de prostată repreziănt a doua cauză de mortalitate la barbați, după cancerul pulmonar, motiv pentru care el se află în atenția specialiștilor din lumea intreagă pentru a fi depistat și tratat în faze incipiente.

Programarea se face pentru consultație, data unei eventuale ecografii a aparatului urinar și a unui pachet de analize fiind stabilită ulterior de medicul urolog.

Pentru mai multe informatii si pentru programari la viitoarele consultatii, aveti la dispozitie adresa de email și numerele de telefon : la info@lacteia.md
str. Vlaicu Pârcălab, 2
Tel recepție 022 784 784
(+373) 060206650

str. Cuza-Vodă, 6
Tel recepție 022 573 650
(+373) 068177449

Categorii: Noutăți