Adio, dureri de spate!

Publicat de Centrul Medical "Lacteia" pe

Extenzii  Vertebrale

Se propun reduceri de 20% pentru procedurile de extenzie a coloanei vertebrale pe perioada lunilor  octombrie și noiembrie 2016. Prinde momentul!!!

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu dureri   ale coloanei vertebrale. O mare parte din ele pot fi tratate cu ajutorul extenziilor în combinaţie cu kinetoterapia, ce are un rol foarte important, ea reuşind adesea să amelioreze şi chiar să vindece afecţiuni precum hernia de disc, scolioza sau alte probleme ale vertebrelor și implicit ale coloanei cervicale.

Extenzia(elongații) vertebrală este o manevră fizică prin care se urmăreşte lărgirea spaţiului dintre vertebre. Anatomic, vertebrele sunt solidarizate print-o formaţiune numită disc intervertebral, cu rol de a prelua eforturile de presiune la nivelul coloanei vertebrale. În condiţii de efort fizic deosebit sau după o perioadă mai lungă de timp, discul intervertebral preia sarcina de apăsare, se micşorează şi, crescând presiunea la nivelul acestuia, se poate fragmenta şi poate migra către rădăcina unui nerv spinal. Aici exercită o compresiune aspra rădăcinii nervului, generând un fenomen inflamator tradus prin durere la nivelul musculaturii spatelui, ce se propagă şi la nivelul membrului inferior drept sau stâng.Se obţine lărgirea spaţiului intervertebral având ca finalitate un fenomen de degajare a rădăcinii nervului comprimat.În timpul şedintei de elongaţie vertebrală se obţine o distanţare a fiecărei vertebre, de cca 2,5 mm facilitând repoziţionarea corectă a segmentului tratat.

Tratament:        În funcţie de afecţiune se efectuează serii de 8-12 şedinţe; nu mai mult de 3 pe săptămână.Forţa de tracţiune va fi progresivă, atât în timpul şedinţei cât şi de la o şedinţă la alta. Tracţiunile nu trebuie să depăşească ca şi durată mai mult de 10-15 minute la nivelul coloanei cervicale şi nu mai mult de 20-30 de minute la nivelul coloanei lombare. Eficacitatea elongaţiei vertebrale este confirmată de dispariţia durerii iniţiale. Accentuarea durerii contraindică repetarea elongaţiei. Elongaţia vertebrală se face numai la recomandarea medicului specialist, sub stricta supraveghere a unui medic, în baza unui examen radiologic sau RMN.

 Indicaţii:

  1. -Henia de disc în stadiul subacut;
  2. – Scolioza;
  3. – Artroza vertebrală;
  4. – Osteocondroza;
  5. -Contracturi musculare la nivel vertebral.

Elongaţiile nu sunt recomandate atunci când :

  1. -durerea este foarte mare;
  2.  -dacă prezintă anumite afecţiuni neurologice;
  3. -devieri ale coloanei vertebrale: scolioza sau cifoza;
  4. -cu atenţie sau se evită efectuarea lor la persoane în vârstă de peste 60 de ani.
Categorii: Noutăți