Consultația la medicul internist

Publicat de administrator pe

Medicina  internă este specialitatea medicală care evaluează integral  atât istoricul pacientului, cât și starea sa de sănătate, asigurând un diagnostic corect și un plan de tratament în cazul afecțiunilor acute sau cronice ale unuia sau mai multor organe interne.

Medicul internist face mai întâi o evaluare a sănătății întregului organism.

Acesta verifică sănătatea inimii (tensiunea arterială, puls, depistarea unor aritmii, etc), circulația sângelui, funcționarea plămânilor, sănătatea ficatului și a restului organelor interne precum și aspectul pielii.

În urma evaluării, acesta poate recomanda un set de analize anuale de rutină și eventual completarea cu alte analize, în funcție de afecțiunile sau predispozițiile specifice ale fiecărui pacient.

Dacă specialistul îți recomandă să îți testezi glicemia, nivelul colesterolului sau să efectuezi investigații imagistice, nu ezita! Cunoașterea organismului tău este foarte importantă în luarea unor decizii corecte pentru o viață mai sanatoasă și liniștită.

De obicei, pacienta revine la controlul de medicină internă la maxim 30 zile de la consultație, pentru interpretarea analizelor și stabilirea planului de tratament și eventual a dietei, ce trebuie monitorizate și evaluate periodic.

Pentru programare la medicul internist apelați la tel. 022784784 sau 060206650, la fel pe info@lacteia.md

Categorii: Noutăți