Frumuseţea este gloria femeii, ea trezește sufletul la viață!

Publicat de Centrul Medical "Lacteia" pe

Mezoterapia este un tratament medical nechirurgical ce implică injectări multiple în mezoderm cu substanţe farmaceutice, vitamine şi alte ingrediente.

Mezoterapia de rejuvenare se injectează la nivelul feței, gîtului, decolteului si mâinilor, ajutînd in mod natural la refacerea tonusului pielii, la estomparea ridurilor și in anumite cazuri la corectarea unor semne si cicatrici. Tratamentul are rol nutritiv, antioxidant, stimulează microcirculația și metabolismul celular local, efectul final fiind cel de rejuvenare (reîntinerire). Mezoterapia este ca o “ploaie in deșert” pentru tenul nostru, deoarece ii oferă acestuia o sursă impresionantă de acid hialuronic, vitamine si nutrienți necesari pentru ca acesta să-și recapete elasticitatea, supletețea și fermitatea. Un efect impresionant al mezoterapiei faciale cu ac este acela de “skin-tightening” (retracție a pielii) in zonele ce prezintă laxitate (piele căzută).Se recomandă ca această mezoterapie să se combine biorevitalizare cu acid hialuronic, sub anestezie locală cu Emla.

O ședință durează aproximativ 30 de minute și presupune injectări la distanțe de 1-3 cm, in funcție de zona tratată. Este recomandat un număr de 5 ședințe odată în săptămînă, cu o ședință de întreținere la 6 luni. După injectare pielea rămîne discret eritematoasă timp de 20 de minute.

Mezoterapia de stimulare a creșterii părului este un tratament adresat atît femeilor, cît și bărbaților care se confruntă cu probleme de cădere a părului. Tratamentul presupune 8 sau 10 ședințe (in funcție de substanțele folosite), la interval de 1-2 săptămîni.

Mezoterapia împotriva celulitei presupune 10 ședințe la 1-2 săptămîni. Are un rol important in ameliorarea aspectului de “coajă de portocală”.

Mezoterapia împotriva vergeturilor se efectuează de-a lungul a 8-10 ședințe, cu intervale de 1-2 săptămîni. Are rol in ameliorarea vergeturilor, efectul maxim fiind in cazul vergeturilor roșiatice.

Mezoterapia împotriva grăsimii localizate presupune 5-10 ședințe (in funcție de suprafața zonei dorite) la 1-2 săptămîni. Ajută la ”topirea” grăsimii localizate pe abdomen, gușă, coapse etc.

D-r Paraduh Irina – medic specialist internist, cu competențe în cosmetologie,( mezoterapie, biorevitalizare).

D-r Botnari Cristina – medic specialist internist, cu competențe în cosmetologie, (mezoterapie, biorevitalizare).

Categorii: Noutăți