Sunt pasionat de sport pentru că ţin la sănătatea mea!

Publicat de Centrul Medical "Lacteia" pe

Sportul reprezintă vigoarea vitală a umanităţii. Fac sport, gândesc frumos şi iubesc! Asta e reţeta fericirii. Sportul înseamnă energie, eleganţă şi prestanţă. Dacă faci sport ai şansa să arăţi bine.

Vino în sala de kinetoterapie al Centrului Medical ,,LACTEIA”pentru că mai important decât orice minune a medicinei este sportul.

Kinetoterapia individuală efectuată de specialistul cu studii speciale costă 60 lei , iar ocupațiile la trenajoare -1oră-60 lei. Dacă vii în grup de 4 persoane -o persoană se va ocupa gratis. Poți alege cît timp dorești să te ocupi.

30 de minute de activitate fizică pe zi reduc riscul de dezvoltare a unui cancer.

Activitatea fizică previne apariția cancerului, așa încît este momentul să nu mai stăm pe gînduri și să ne apucăm de sport.

Datorită activității fizice regulate, este posibilă prevenirea cancerului de sîn și de colon, dar și a cancerului endometrial pentru femei, a celui de plămîni, de prostată, al ovarului sau stomacului.

Virtuțile activităților fizice

Sportul este dușmanul obezității, factori ce favorizează apariția cancerelor. Întărește sistemul imunitar. În cazul cancerului de colon, ajută la stabilizarea tranzitului intestinal, reducînd expunerea celulelor intestinului la eventuale substanțe cancerigene.

Există, la ora actuală, o problemă foarte larg răspîndită si aflată în continuă dezvoltare: cea a obezității copiilor.
În parte, din cauza modului inadecvat de alimentare, din cauza produselor în sine și din cauza lipsei de mișcare și efort depus de copii, greutatea a devenit un risc imens pentru sănătatea lor.

Copiii care fac mișcare în mod regulat nu sunt feriți numai de obezitate, ci și de probleme la scoală: se pare că cei mici pot gîndi mai ușor și pot avea rezultate mai bune la matematică, dacă sunt obișnuiți cu sportul.

Elevii care fac sport au o mai bună activitate a creierului, spre deosebire de cei care nu fac mișcare. Este vorba despre o zonă asociată cu gîndirea complexă, luarea deciziilor, planificare și rezultatele la scoală, la discipline precum matematica sau cititul.

Nu poți obține un corp frumos și tonifiat fără cîteva antrenamente pe săptămînă.Sunt cinci motive ca să te apuci chiar de astăzi să faci mișcare.

  1. Ar trebui să faci sport pentru că te face fericit (a). Chiar după ce ai făcut mișcare starea ta de spirit se imbunătățește semnificativ, în timpul activității fizice se secretă serotonina și dopamina (hormonii fericirii), este cel mai eficient anti-depresiv.
  2. Ar trebui să faci sport pentru familia ta. Persoanele dragi ție – soțul, soția, copiii, se bazează pe tine și au nevoie de tine sănătos și energic. Dacă tu te simți bine și cei din jurul tău se vor simți mai bine.
  3. Ar trebui să faci sport pentru că te invață să cîștigi în viață. Dacă iți atingi obiectivele în sala de sport, ți le poți atinge și pe cele din alte domenii ale vieții. Sportul te ajută să capeți încredere în tine și să ai o atitudine de invingător.
  4. Ar trebui să faci sport pentru a te simți bine și peste 20 de ani. Ne este greu să ne imaginăm care va fi viața noastră intr-un viitor care pare așa de indepărtat, însă nu putem ignora faptul că a doua parte a călătoriei noastre vine la pachet și cu probleme de sănătate. Este un argument la care nu ne place să ne gîndim, dar uite cîte afecțiuni pot fi prevenite dacă faci sport: boli de inimă, obezitate, diabet, probleme cu tensiunea arterială, cancer de sîn și de colon, afecțiuni ale oaselor și mușchilor, depresie sau anxietate
  5. Ar trebui să faci mișcare pentru că a fi sănătoasă și sexy, în cazul femeilor un corp nesănătos, nu poate fi un corp frumos.
Categorii: Noutăți