Totul despre electrocardiogramă

Publicat de Centrul Medical "Lacteia" pe

electroElectrocardiograma, cunoscută și sub abrevierea din limba engleză, EKG sau ECG, constituie un test simplu, nedureros care înregistrează activitatea electrică a inimii. Medicul poate apela la electrocardiogramă pentru a detecta neregularități în ritmul inimii (aritmii), respectiv:

– defecte ale inimii
– probleme la valvele inimii
– artere blocate sau îngustate (boala arterială coronariană)
– un atac de inimă in situații de urgență.

De asemenea, EKG poate fi utilă în identificarea cauzei durerilor inexplicabile în piept (poate fi vorba de atac de cord, inflamația învelișului inimii- pericarditaă sau angină), cauza simptomelor bolilor de inimă (cum sunt scurtarea respirației, amețeala, stare de leșin sau bătăi ale inimii neregulate sau rapide-palpitații), dar și dacă pereții camerelor inimii sunt îngroșați (hipertrofiați), modul în care funcționează medicamentele/dispozitivele implantate specifice (pacemaker) sau dacă pot afecta inima.

Nu în ultimul rînd, EKG poate evalua starea de sănătate a inimii cînd sunt prezente alte afecțiuni, cum sunt hipertensiune, colesterol ridicat, fumat, diabet zaharat sau istoric familial de boli cardiovasculare.

Există însă și o serie de situații în care pur și simplu EKG este realizată ca o procedură de rutină, de exemplu înaintea efectuării unei operații.

Doamna doctor Bularga Angela -medic specialist cardiologie în cadrul Centrului Medical LACTEIA vă consultă la primul apel.

Electrocardiograma se efectuează în cadrul consultației cardiologice dacă medicul cardiolog consideră că este necesar, (dar și la dorința pacientului) nu necesita o pregătire spectaculoasă, este bine ca pacientul să nu fumeze cu 15 minute înainte și să fie după 15 minute de relaxare prealabilă. Este interpretată doar de către medic.


Promoție valabilă pentru toată luna ianuarie 2016

,, Verifică sănătatea inimii tale!!! Vino la CM Lacteia și poți afla că ești bine într-o singură zi”

  1. Consultație cardiolog
  2. Electrocardiogramă
  3. Ecocardiografie

la doar  600 lei

Categorii: Noutăți