Un copil pierdut este… prea mult, un copil salvat…poate schimba lumea!

Publicat de Centrul Medical "Lacteia" pe

Neurologia pediatrică este specialitatea medicală, care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea bolilor sistemului nervos central și periferic și ale sistemului muscular la copii. Această specialitate joacă un rol important în evaluarea neurologică periodică a copiilor născuți prematur, precum și a tuturor nou-născuților cu risc de a dezvolta sechele neurologice, avînd drept scop depistarea și tratarea precoce a oricărei afectări a sistemului nervos.
Dintre afecțiunile ce pot fi diagnosticate, tratate și monitorizate de către medicul neurolog pediatru, amintim:

  1. cefaleea și migrena,
  2. traumatismele cranio-cerebrale,
  3. manifestările paroxistice neepileptice (sincopa, atacurile de înfiorare, automatismul ambulatoriu nocturn, pavorul nocturn, coșmarul, enurezisul nocturn, ticurile, vertijul paroxistic benign, torticolosul paroxistic benign etc.),
  4. întîrzierile în dezvoltarea neuropsihomotorie,
  5. tulburările de limbaj,
  6. afecțiunile nervilor cranieni, sindroamele neurocutanate, afecțiunile neuromusculare

În cadrul Centrului Medical Lacteia, pacientul poate beneficia și de o serie de investigații necesare stabilirii unui diagnostic precis, precum și tratament de specialitate in Fiziokinetoterapie și Recuperare Medicală (pentru copiii mai mari cu diferite deficite motorii se asigură evaluare si tratament )

În cadrul Centrului Medical Lacteia, evaluarea neurologica și investigarea la copii este efectuata de dr. Ludmila Feghiu, medic specialist neurologie pediatrica, categorie superioară.

Categorii: Noutăți